Enkel mugcake

Av LCHF-arkivet    

maj 27, 2016

Mugcake är så otroligt enkelt och snabbt att göra. Nackdelen är väl att man måste ha en mikro för att det skall gå att göra den så snabbt, men det borde funka att baka av den i vanlig ugn med om man vill. Inget jag har testat dock.

Just denna mugcake är med choklad och lite sötning. Välj den sötning som är ok för dig. Det går även bra att utesluta sötningen helt om man vill.

Beställ vaniljpulver här

Recept och bild: Lilla fru Larsson

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

3 msk Kakaopulver

2 msk Mörk choklad (minst 70%), hackad

3,5 msk Mandelmjöl

1 tsk Sötning (kan uteslutas)

3 msk Kokosolja

2 msk Grädde 40%

1 Ägg

0,5 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

1Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

2Smält kokosoljan i mikron lite snabbt.

3Vispa ihop alla ingredienser och stjälp upp smeten i två smörade koppar.

4Ställ in i mikron på full effekt och kör dem i cirka 1 minut. Tiden beror lite på hur effektiv din mikro är. Du får testa dig fram.

5Skär längs kanten av muggen med en kniv och stjälp upp kakan på en tallrik och servera med lite vispad grädde och kanske lite färska bär.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 5, 2018

Absolut kan du det!

Anne

oktober 5, 2018

Kan man erstatte kokosoljen med smeltet smør?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.