
Beskrivning - Information
Ostkaka är otroligt gott att äta och det skall vara enkelt att göra. Detta är ett LCHF-recept på en enkel ostkaka och den är verkligen enkel.
I receptet står det sötströ, men det går lika bra med andra sötningsmedel. Använd det du tycker bäst om själv.
Har du ingen mixerstav kan du köpa en här: Beställ mixerstav
Recept och bild: Matgiken
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser i en skål och kör med mixerstav tills du har en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter tills det att ostkakan har fått en fin färg och stannat. Hur lång tid det tar beror lite på storleken på formen du har valt.
Låt svalna lite och servera den ljummen med bär och grädde.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser i en skål och kör med mixerstav tills du har en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter tills det att ostkakan har fått en fin färg och stannat. Hur lång tid det tar beror lite på storleken på formen du har valt.
Låt svalna lite och servera den ljummen med bär och grädde.
Vill man inte gynna Arla (Keso) finns det andra fabrikat av “cottage cheese” (grynig färskost på svenska.)
Absolut! Dock så brukar det då inte vara svensk mjölk i..
Arlas ostar innehåller dansk mjölk😡
Inte alla! Det är väldigt olika… letar man efter den svenska flaggan så …