Enkel vaniljglass

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(3)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Enkel vaniljglass

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning45 minTotalt1 tim

Ingredienser

 2 Ägg
 0,50 tsk Guarkärnmjöl
 2 deciliter Standardmjölk
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa SaltYtterst lite, bara en liten nypa.
Du behöver
 Elvisp eller köksassistent
 GlassmaskinDenna använder jag. Andra funkar bra med.

Gör så här:

1

Blanda ihop sötning, salt och guarkärnmjöl.

2

Vispa ihop ägg och sötningsblandningen till ett riktigt fluffigt skum. Använd elvisp eller köksassistent.

3

Koka under tiden upp mjölk, grädde och vaniljpulver.

4

Tillsätt den varma mjölkblandningen lite i taget i äggvispet tills allt är tillsatt. Vispa ihop så allt blandas.

Glassmaskin med inbyggd kompressor
5

Sätt igång glassmaskinen och häll ner den varma vätskan direkt i maskinen. Kör glassen cirka 45-60 minuter tills den stelnat till.

Glassmaskin med isblock
6

Kyl ner smeten snabbt till en kall temperatur. Ju kallare desto bättre.
Kör sedan smeten enligt din glassmaskins instruktioner.

Utan glassmaskin
7

Kyl ner glassen.
Ställ in den i frysen och gå dit och rör i den varje halvtimme ungefär tills det att den stelnat.

Beskrivning - Information

Detta är ett recept på en snabb enkel vaniljglass. Normalt sett när jag gör vaniljglass så gör jag en creme anglaise, som i sig tar nästan ett dygn att förbereda.
Ibland så vill man ha glassen lite snabbare än så och denna tar ungefär 60 minuter att göra om du har en vettig glassmaskin.

Detta receptet är ett grundrecept och kan användas till massor av olika smaksättningar.

Jag använder mig av guarkärnmjöl för att ge glassen en lite annan viskositet och dessutom så smälter den inte lika snabbt på tallriken.

Sen så är jag fullt medveten om att det är mjölk i receptet, men på det stora hela så ger detta recept ungefär en liter glass och hela satsen innehåller cirka 20 gram och jag räknar att man får ut cirka 10 portioner, för det är inte en glass man ska sitta och äta upp allt ett nafs av. Det innebär ungefär 2 g kolhydrater per glasskula (1 dl).

*Detta recept blir absolut bäst om du har en glassmaskin, om du inte har det så går det ändå, men den blir inte lika luftig då.*

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 Ägg
 0,50 tsk Guarkärnmjöl
 2 deciliter Standardmjölk
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa SaltYtterst lite, bara en liten nypa.
Du behöver
 Elvisp eller köksassistent
 GlassmaskinDenna använder jag. Andra funkar bra med.

Instruktioner

1

Blanda ihop sötning, salt och guarkärnmjöl.

2

Vispa ihop ägg och sötningsblandningen till ett riktigt fluffigt skum. Använd elvisp eller köksassistent.

3

Koka under tiden upp mjölk, grädde och vaniljpulver.

4

Tillsätt den varma mjölkblandningen lite i taget i äggvispet tills allt är tillsatt. Vispa ihop så allt blandas.

Glassmaskin med inbyggd kompressor
5

Sätt igång glassmaskinen och häll ner den varma vätskan direkt i maskinen. Kör glassen cirka 45-60 minuter tills den stelnat till.

Glassmaskin med isblock
6

Kyl ner smeten snabbt till en kall temperatur. Ju kallare desto bättre.
Kör sedan smeten enligt din glassmaskins instruktioner.

Utan glassmaskin
7

Kyl ner glassen.
Ställ in den i frysen och gå dit och rör i den varje halvtimme ungefär tills det att den stelnat.

Enkel vaniljglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *