Enkel vinägrett

Av LCHF-arkivet    

september 13, 2016

Jag personligen kan inte äta en sallad utan någon typ av dressing och oftast så vill jag ha en enkel men god vinägrett till min sallad. Jag verkligen älskar balansen som uppstår mellan surt och salt som sedan bryts av med en god olivolja.

Handla ingredienser online till bra pris. Fraktfritt dessutom!

- Olivolja (Ekologisk)
- Äppelcidervinäger (Ekologisk)

Den här vinägretten kan man variera på många olika sätt om man vill. Jag brukar även tillsätta lite örter i den för att få en smak som passar en speciell sallad bättre.
Testa även på att använda olika sorters vinäger. Det finns hur många olika varianter som helst som man kan använda. Balsamvinäger, hallonvinäger, vitvinsvinäger, rödvinsvinäger med mera.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 tsk Dijonsenap

1 tsk Vitlök (finhackad)

3 msk Vinäger

1 tsk Salt

1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

1 dl Olivolja

Instruktioner

1Blanda senap, vitlök, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under tiden som du vispar ordentligt.

2Blanda ner lite vinägrett i din sallad och blanda runt. Servera direkt. Tänk på att inte ha på vinägretten för tidigt utan tillsätt den precis innan du skall servera, annars tappar salladen sin spänst.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.