Enkelt ugnsbröd (LCHF)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-bröd som är väldigt enkelt att baka och bara innehåller fem ingredienser.

Ett jättegott bröd att äta nybakat med lite god ost och skinka på.

Det fungerar även att göra mejerifritt om du byter ut grädden mot kokosgrädde istället.

Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar bra för dig som äter LCHF/lowcarb.

Recept och bild: Lowcarbsosimple


Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 3 dl Mandelmjöl
 0,75 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 tsk Salt
 2 Ägg (stora)
 1,25 dl Grädde 40%

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

5

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.

11

Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.

Kategori

Ingredienser

 3 dl Mandelmjöl
 0,75 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 tsk Salt
 2 Ägg (stora)
 1,25 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

5

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.

11

Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.

Enkelt ugnsbröd (LCHF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *