Enkelt ugnsbröd (LCHF)

Av LCHF-arkivet    

mars 22, 2016

Det här är ett LCHF-bröd som är väldigt enkelt att baka och bara innehåller fem ingredienser.

Ett jättegott bröd att äta nybakat med lite god ost och skinka på.

Det fungerar även att göra mejerifritt om du byter ut grädden mot kokosgrädde istället.

Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar bra för dig som äter LCHF/lowcarb.

Recept och bild: Lowcarbsosimple

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

3 dl Mandelmjöl

0,75 dl Linfrön (Krossade)

0,5 tsk Salt

2 Ägg (stora)

1,25 dl Grädde 40%

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

3Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

4Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.

5Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.

6Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.