Falafel

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Falafel är ju helt gudomligt gott, men det blir på tok för mycket kolhydrater när man gör det på kikärter. Då kan detta vara ett…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Falafel
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Falafel är ju helt gudomligt gott, men det blir på tok för mycket kolhydrater när man gör det på kikärter.
Då kan detta vara ett alldeles ypperligt recept på LCHF-vänlig falafel istället.
Servera gärna med en god vitlökssås och grönsallad till.
En portion ligger på cirka 5 g kolhydrater.

Recept och bild: Eat fat beat fat

Köp linfrömjöl här (Affiliatelänk)
Köp hampafrön här (Affiliatelänk)

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1,2 dl skalade hampafrön
 1/4 gul lök
 1 msk hackad persilja
 1 msk hackad koriander
 1 tsk linfrömjöl
 2 tsk vatten
 1/4 tsk salt

 

Gör så här:

1

Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.

2

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".

3

Blanda även ner linfrömjölsblandningen.

4

Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.

5

Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.

6

Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,2 dl skalade hampafrön
 1/4 gul lök
 1 msk hackad persilja
 1 msk hackad koriander
 1 tsk linfrömjöl
 2 tsk vatten
 1/4 tsk salt

Instruktioner

1

Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.

2

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".

3

Blanda även ner linfrömjölsblandningen.

4

Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.

5

Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.

6

Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.

Falafel
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida