Falafel är ju helt gudomligt gott, men det blir på tok för mycket kolhydrater när man gör det på kikärter.
Då kan detta vara ett alldeles ypperligt recept på LCHF-vänlig falafel istället.
Servera gärna med en god vitlökssås och grönsallad till.
En portion ligger på cirka 5 g kolhydrater.
Recept och bild: Eat fat beat fat
Köp linfrömjöl här (Affiliatelänk)
Köp hampafrön här (Affiliatelänk)
Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".
Blanda även ner linfrömjölsblandningen.
Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.
Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.
Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".
Blanda även ner linfrömjölsblandningen.
Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.
Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.
Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.