Falafel

Av LCHF-arkivet  ,   

november 1, 2018

Falafel är ju helt gudomligt gott, men det blir på tok för mycket kolhydrater när man gör det på kikärter.
Då kan detta vara ett alldeles ypperligt recept på LCHF-vänlig falafel istället.
Servera gärna med en god vitlökssås och grönsallad till.
En portion ligger på cirka 5 g kolhydrater.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 5 falafelbollar

Ingredienser

1,2 dl skalade hampafrön

1/4 gul lök

1 msk hackad persilja

1 msk hackad koriander

1 tsk linfrömjöl

2 tsk vatten

1/4 tsk salt

1/2 tsk spiskummin

1-2 vitlöksklyftor

1 tsk bakpulver

Instruktioner

1Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.

2Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".

3Blanda även ner linfrömjölsblandningen.

4Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.

5Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.

6Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.

Recept och bild: Eat fat beat fat

Köp linfrömjöl här (Affiliatelänk)
Köp hampafrön här (Affiliatelänk)

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.