Falsk hollandaisesås med brynt smör

Falsk hollandaisesås med brynt smör 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ibland så har man bara inte lust eller orken att göra en riktig hollandaise, då är detta ett ypperligt alternativ som sås för dig som vill ha en god sås till fisk. Dessutom helt perfekt för dig som äter LCHF då det är ett recept som innehåller en hel del fett.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Finrivet citronskal
 1 msk Pressad citron

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull. Låt det brynas på medelvärme tills det blir gyllene och får en doft av nöt. Kör inte på för hög värme, då bränns det lätt.

3

Rör ner smöret med en visp i crème fraichen, lite i taget. Blanda ner citronskal och pressade citronsaften och ställ såsen i kylen sen. Låt stå ett tag tills den är kall.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Finrivet citronskal
 1 msk Pressad citron

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull. Låt det brynas på medelvärme tills det blir gyllene och får en doft av nöt. Kör inte på för hög värme, då bränns det lätt.

3

Rör ner smöret med en visp i crème fraichen, lite i taget. Blanda ner citronskal och pressade citronsaften och ställ såsen i kylen sen. Låt stå ett tag tills den är kall.

Falsk hollandaisesås med brynt smör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *