Falsk mannagrynsgröt

Betyg: 7.0. Av 77 röster.
Please wait...
Ingredienser
3 msk
Mandelmjöl
1/2 tsk
Fiberhusk
3/4 dl
Grädde 40%
50 g
Smör
1 st
Ägg
Information
Förberedelsetid
5 min
Tillagningstid
5 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
1 pers
Måltid
Frukost
Skrivet av
Skrivet
Falsk mannagrynsgröt

När man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost.

Receptet är för en portion.

Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om har du osaltat smör för då tillsätta lite salt.

En portion är cirka 2-3 gram kolhydrater.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.
  3. Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.
  4. Häll upp i en skål och servera direkt

14 kommentarer

  1. Jane gustafsson skrev oktober 7, 2015 Svara

    Hej! Den här gröten är verkligen god. Vi gilla den både min man och jag.
    Kan verkligen rekommenderas.

    1. Lari Salminen skrev oktober 7, 2015 Svara

      Hej,
      Vd skoj att ni tycker om den!
      Är en favorit hos mig med.

  2. Åse Elkhage skrev september 24, 2016 Svara

    Tack, toppenfrukost ! Jättegott.

  3. Caroline skrev september 26, 2016 Svara

    Kan man ha gröten i kylskåp och värma i micron dagen efter? Super god!!

    1. Daniel skrev oktober 9, 2017 Svara

      Såsen som du får av ägg, grädde och smör skär sig väldigt lätt om den blir värmd för mycket. Det smakar dock lika bra, men ser klart mer oaptitligt ut.

  4. Monica Evertson skrev oktober 7, 2016 Svara

    Helt klart SUPER! 🙂

  5. Linda skrev januari 29, 2017 Svara

    Testade nyss och både jag och min 11-åriga son tycker att den var jättegod! Den här kommer bli en frukostfavorit för oss. Tack!

    1. Lari Salminen skrev januari 29, 2017 Svara

      Vad roligt att den gillades!

  6. Veronica skrev februari 3, 2017 Svara

    Mycket god gröt Men valde att inte ha fiberhusk i…. tycker konsistensen blir som ”lim” Mycket bättre utan

  7. Katarina Sjöberg skrev maj 6, 2017 Svara

    Jag varierar den med att göra på kokosgrädde och en vattenskvätt ibland. Sen lite syrligt äppelrasp på och kanel. De som inte är superstrikta med äpplet såklart.

  8. Jonna skrev september 25, 2017 Svara

    Min gröt skar sig…Vad gjorde jag för fel? Den var jättegod ändå, men såg inte så fräscht ut 😛

    1. Daniel skrev oktober 9, 2017 Svara

      Du hade antingen för hög värme, eller så värmde du den för länge. Det händer rätt lätt när du tillsätter ägg till smör och grädde (dem tre tillsammans med kryddor gör en mängd goda såser, vill minnas att du kan göra vanilj sås på så vis också).

      Om det händer igen så kan du rädda det genom att snabbt tillsätta litet mer kall grädde och vispa som en galning, det lärde jag mig från min syster som är kock. Grädden kyler ner rätten och binder med smöret som är det som separeras ut.

      Tricket är att värma långsamt, speciellt första gångerna du gör det, och att lära sig känna igen när den tjocknat och sedan snabbt ta bort den från värmen. Inklusive hälla ur kastrullen om det är en tjockbottnad kastrull. Vill man få det perfekt kan man använda det sätt som beskrivs för Bearnaise sås, det vill säga värma kastrullen i ångan från ett vattenbad, men det tar mycket längre tid, med litet övning kan du få perfekt resultat nästan varje gång utan det för både såser och det här receptet.

  9. Babban skrev oktober 18, 2017 Svara

    Väldigt god gröt! Kanel på och en skvätt mandeldryck, så är frukosten perfekt.

  10. Markus Johansson skrev januari 11, 2018 Svara

    En riktig bomb med över 900 kcal, om det inte är två portioner i receptet? dock mkt fett vilket är nice! Riktigt riktigt god! Festlig och rekommenderas!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*