Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

När man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost.

Receptet är för en portion.

Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om du använder osaltat smör bör du tillsätta lite salt.

En portion är cirka 3-4 gram kolhydrater. (Bara gröten)

DelaTweetSparaDelaBigOven

Falsk mannagrynsgröt

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 3 msk Mandelmjöl
 0,50 tsk Fiberhusk
 0,75 dl Grädde 40%
 50 g Smör
 1 Ägg

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.

2

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.

3

Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.

4

Häll upp i en skål och servera direkt

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 msk Mandelmjöl
 0,50 tsk Fiberhusk
 0,75 dl Grädde 40%
 50 g Smör
 1 Ägg

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.

2

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.

3

Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.

4

Häll upp i en skål och servera direkt

Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *