Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

När man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost.

Receptet är för en portion.

Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om du använder osaltat smör bör du tillsätta lite salt.

En portion är cirka 2-3 gram kolhydrater.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Falsk mannagrynsgröt i en skål med smörklick och grädde

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 0,75 dl Grädde 40%
 50 g Smör
 1 Ägg

1

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.

2

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.

3

Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.

4

Häll upp i en skål och servera direkt

Kategori

Ingredienser

 0,75 dl Grädde 40%
 50 g Smör
 1 Ägg

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.

2

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.

3

Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.

4

Häll upp i en skål och servera direkt

Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.