Hoppa till innehåll
Open navigation

Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

4,23 av 97 röster
Sparat av: st
Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)

När man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost.

Receptet är för en portion.

Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om du använder osaltat smör bör du tillsätta lite salt.

En portion är cirka 3-4 gram kolhydrater. (Bara gröten)

Total tid: 10 minuter
Portioner: 1
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.
  • Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.
  • Häll upp i en skål och servera direkt
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

5 responses to “Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)”

  1. Varför heter den falsk mannagrynsgröt tro! Kunde ju lika gärna heta falsk risgryns-eller havregrynsgröt.

  2. Ja du Kristina? Kan det möjligtvis vara så att det är är närmast mannagrynsgröt i såväl konsistens som färg? Men det gick inte att tänka ut? Man kanske lika gärna kan kalla det för “falsk pölsa” för det är ju bara nånting i en tallrik ändå?

  3. Kristina Simonsson; förmodligen för att gröten påminner om mannagrynsgröt i konsistensen. 🤔😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg