Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Äntligen en LCHF-potatissallad som inte är potatissallad men som verkligen påminner om det.

Jag är en sån som älskar att kunna äta en god grillad köttbit tillsammans med en god potatissallad och det har ju inte funkat när man började äta LCHF.

Men, ikväll så experimenterade jag ihop en falsk potatissallad som är baserad på zucchini istället, och döm av min förvåning när jag tyckte att det var som helt vanlig potatissallad.

I många recept på falsk potatissallad så skall man fräsa purjolöken med, men det vill inte jag för jag vill ha den goda smaken och krispigheten som blir av purjolöken.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad) 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 150 g Zucchini
 20 g Purjolök
 15 g Smör
 2 msk Majonnäs
 3/4 dl Creme Fraiche
 1 tsk Fransk senap
 1 tsk Kapris
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Persilja (hackad)

1

Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.

3

Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

5

Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.

9

Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 150 g Zucchini
 20 g Purjolök
 15 g Smör
 2 msk Majonnäs
 3/4 dl Creme Fraiche
 1 tsk Fransk senap
 1 tsk Kapris
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.

3

Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

5

Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.

9

Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

7 Comments

  1. Nu har jag funnit receptet igen. Den där gjorde jag förra midsommaren. Den gjorde succé.
    Så den får bli i år också. En ny midsommartradition.
    Tack för receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.