Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

Av LCHF-arkivet  , , ,   

maj 16, 2015

Äntligen en LCHF-potatissallad som inte är potatissallad men som verkligen påminner om det.

Jag är en sån som älskar att kunna äta en god grillad köttbit tillsammans med en god potatissallad och det har ju inte funkat när man började äta LCHF.

Men, ikväll så experimenterade jag ihop en falsk potatissallad som är baserad på zucchini istället, och döm av min förvåning när jag tyckte att det var som helt vanlig potatissallad.

I många recept på falsk potatissallad så skall man fräsa purjolöken med, men det vill inte jag för jag vill ha den goda smaken och krispigheten som blir av purjolöken.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

150 g Zucchini

20 g Purjolök

15 g Smör

2 msk Majonnäs

3/4 dl Creme Fraiche

1 tsk Fransk senap

1 tsk Kapris

1 knivsudd Cayennepeppar

1 tsk Persilja (hackad)

Instruktioner

1Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.

2Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

3Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.

4Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.

5Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

juni 13, 2018

Roligt att höra!
Tack för återkopplingen! =)

Sandy

juni 9, 2018

Mycket god!


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.