Falukorv Caprese

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(36)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Falukorv Caprese

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

 550 g FalukorvSå hög kötthalt som möjligt
 2 st Tomater
 250 g Mozzarellaost (i bit)
 3 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Färsk hackad basilika
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.

2

Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.

Falukorv Caprese

3

Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.

4

Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.

Falukorv Caprese

5

Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.

Beskrivning - Information

Efter att jag tröttnat lite på mina vanliga rätter på falukorv så kände jag att det är dags att ta på sig tänkarmössan och hitta på ett nytt gott recept.
Sagt och gjort, fram kom Falukorv Caprese som visade sig bli en fantastiskt god maträtt.
Jag tycker det är lite roligt när man kan göra en typ av cross-over mellan olika rätter. Inspirationen till denna kommer ju från Tomat och Mozzarellasalladen eller som den heter på Italienska, Insalata Caprese.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 36

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 550 g FalukorvSå hög kötthalt som möjligt
 2 st Tomater
 250 g Mozzarellaost (i bit)
 3 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Färsk hackad basilika
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.

2

Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.

Falukorv Caprese

3

Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.

4

Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.

Falukorv Caprese

5

Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.

Falukorv Caprese

15 Comments

  1. Hej, ska laga rätten ikväll. Men undrar hur mycket torkad basilika man ska ta för att det ska motsvara 0.5dl färsk, som jag inte fick tag i.

  2. Det ska jag köra nån dag. Tack för alla toppenrecept. Skulla skriva av receptet på valnötsbröd (Birgittas) som du la ut till mig, men sidan försvann. Snopet!!😫 Får jag be om det igen är du en pärla

  3. Jättegott och väldigt enkelt att göra. Hade rostade morötter och palsternacka till det. Absolut skall denna rätt göras fler gånger.

  4. Nu har jag också lagat detta, även om jag inte hade alla ingredienser.
    Fick ta en smakrik ost istället för mozzarella, lite för lite creme fraich men hävde i naturell ost. Skivade champinjoner som behövde användas.
    Helt klart att detta kommer att göras fler gånger. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *