
Beskrivning - Information
Efter att jag tröttnat lite på mina vanliga rätter på falukorv så kände jag att det är dags att ta på sig tänkarmössan och hitta på ett nytt gott recept.
Sagt och gjort, fram kom Falukorv Caprese som visade sig bli en fantastiskt god maträtt.
Jag tycker det är lite roligt när man kan göra en typ av cross-over mellan olika rätter. Inspirationen till denna kommer ju från Tomat och Mozzarellasalladen eller som den heter på Italienska, Insalata Caprese.
Ingredienser
Gör så här:
Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.
Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.
Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.
Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.
Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.
Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.
Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.
Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.
Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.
Sambon som egentligen inte gillar korv, hälsar o tackar så mycket. Han åt så ‘det sprutade ur öronen’
Haha!
Vad otroligt roligt att höra!
Tack så mycket för återkopplingen.
Hej, ska laga rätten ikväll. Men undrar hur mycket torkad basilika man ska ta för att det ska motsvara 0.5dl färsk, som jag inte fick tag i.
1 tsk torkad brukar motsvara 1 msk färsk
Det ska jag köra nån dag. Tack för alla toppenrecept. Skulla skriva av receptet på valnötsbröd (Birgittas) som du la ut till mig, men sidan försvann. Snopet!!😫 Får jag be om det igen är du en pärla
Tack för fina ord!
Här hittar du receptet på valnötsbrödet: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/valnotsfranska/
Du har ju en sökruta på sidan där du kan söka efter recept..=)
Jag gjorde den här maten ikväll och både jag och min sambo tyckte att det var kanon gott .
Jättegott och väldigt enkelt att göra. Hade rostade morötter och palsternacka till det. Absolut skall denna rätt göras fler gånger.
Vad roligt att höra! Tack för återkopplingen.
Sjukt gott. Sa bara slurp så var det slut 😊
Haha! Vad härligt att höra!
Nu har jag också lagat detta, även om jag inte hade alla ingredienser.
Fick ta en smakrik ost istället för mozzarella, lite för lite creme fraich men hävde i naturell ost. Skivade champinjoner som behövde användas.
Helt klart att detta kommer att göras fler gånger. 🙂
Himlens gott men på något vis skar såsen sig för mig, så blev inte så vackert
Underbart gott. Hoppas det är lika gott i matlådan i morgon.
Otroligt många goda recept TACK
Otroligt gott, har lagad den ett par gånger. La lite dijon senap i såsen, jätte gott!
Vad skoj att höra! Väldigt omtyckt här hemma med.
Gjorde denna rätt idag, mycket gott. Gjorde lite mer sås med extra kryddor och grönkål i botten på formen
Härligt att höra!
Jättegott och enkelt. Jag är egentligen ingen älskare av falukorv. Lite kort tid i ugnen, så mozzarellaosten smälte inte helt. Ännu godare när man värmde upp den.
Härligt att höra! Glöm inte bort att lägga en röst med så fler hittar till receptet!