Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här blev en klassisk "vad har jag hemma i kylen" måltid. Den blev mycket över förväntan och jag tror nog att hela familjen hade tyckt om den om de inte redan hade ätit...=)

En härlig gratäng som har hela måltiden i sig och rundas av med en fantastiskt krämig och god sås.

Parmesanen på toppen ger ett litet extra lyft i smaken dessutom.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

Mängd3 Portioner
Förberedelse15 minTillagning45 minTotalt1 tim

Ingredienser

 150 g Kålrabbi
 150 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök (gul)
 100 g Paprika (gul)
 100 g Zucchini
 400 g Falukorv
 150 g Tomat
 2 dl Creme Fraiche
 2,5 dl Grädde 40%
 1 msk Dragon (torkad)
 3 msk Fransk senap
 40 g Smör
 100 g Parmesanost (Riven)
 1 Vitlöksklyfta

Gör så här:

1

Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

3

Bryn svampen i smöret, tillsätt paprika, zucchini, lök och vitlök mot slitet och låt det steka med ett par minuter. Salta och peppra. Häll upp i en ugnsfast form.

5

Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.

7

Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.

9

Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.

11

Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 150 g Kålrabbi
 150 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök (gul)
 100 g Paprika (gul)
 100 g Zucchini
 400 g Falukorv
 150 g Tomat
 2 dl Creme Fraiche
 2,5 dl Grädde 40%
 1 msk Dragon (torkad)
 3 msk Fransk senap
 40 g Smör
 100 g Parmesanost (Riven)
 1 Vitlöksklyfta

Instruktioner

1

Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

3

Bryn svampen i smöret, tillsätt paprika, zucchini, lök och vitlök mot slitet och låt det steka med ett par minuter. Salta och peppra. Häll upp i en ugnsfast form.

5

Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.

7

Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.

9

Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.

11

Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.

Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

2 Comments

  1. Snabbt och Underbart gott! Blandade i blomkål i stället för kålrabbi och strösslade över valnötter, chiafrön och lite solrosfrön vid servering! 🙏💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *