Fänkålsgratäng

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Den här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk.

Recept hittade jag hos ICA och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 2 stk fänkål
 1 tsk salt
 5 dl vatten
 1 citron, saft och zest
 2 msk olivolja
 En nypa salt
 En nypa vitpeppar
 1 dl riven parmesan
 1 grabbnäve mandelspån

1

Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.

2

Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.

3

Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.

4

Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.

Ingredienser

 2 stk fänkål
 1 tsk salt
 5 dl vatten
 1 citron, saft och zest
 2 msk olivolja
 En nypa salt
 En nypa vitpeppar
 1 dl riven parmesan
 1 grabbnäve mandelspån

Instruktioner

1

Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.

2

Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.

3

Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.

4

Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.

Fänkålsgratäng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *