Utskriftsalternativ:

Fänkålsgratäng

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Den här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk.

Recept hittade jag hos ICA och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 2 stk fänkål
 1 tsk salt
 5 dl vatten
 1 citron, saft och zest
 2 msk olivolja
 En nypa salt
 En nypa vitpeppar
 1 dl riven parmesan
 1 grabbnäve mandelspån
1

Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.

2

Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.

3

Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.

4

Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 4