Fantastiska tortillas (lchf)

Fantastiska tortillas (lchf) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Jag har länge haft inställningen att jag inte behöver ha några tortillas när jag äter mina tacos, jag har ätit allt på en tallrik bara och kanske lite ostchips till.
Men, på senare tid har jag velat ha något ändå, för det är en lite trevlig känsla att äta just mexikanskt med någon typ av bröd till ändå.
Så, igår när det väl var dags för tacos, fredag som det var så fick jag till dessa härliga mjuka och fina tortillas.

Det innehåller endast 6 ingredienser och det är lite jobb med det hela, men ack så gott när man väl fått gjort de och äntligen får äta goda tortillas.

Receptet ger fem stycken bröd, vilket kanske motsvarar två portioner ungefär.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fantastiska tortillas (lchf)

Mängd5 Portioner
Förberedelse25 minTillagning2 minTotalt27 min

Ingredienser

 112 g MandelmjölCirka 2,5 dl
 8 g XantangummiCirka en matsked
 2 g BakpulverCirka 0,5 tsk
 1 Stort ägg
 1 msk Vatten
 1 nypa Salt
Du behöver
 Bakplåtspapper
 Kavel

Gör så här:

1

Ta fram din matberedare och sätt i kniven i den.
Lägg samtliga ingredienser i och mixa ihop allt till en degboll. Det tar inte mycket mer än 15 sekunder.

2

Ta upp degen och knåda den för hand ett par minuter. Plasta sedan in den och lägg den åt sidan för att vila i cirka 15 minuter.

Detta gör att xantangummit får börja verka.

3

Dela sedan upp degen i fyra lika stora bitar, använd vågen så du får exakt samma mängd deg.
Rulla till fina runda bollar.

4

Ta nu ett bakplåtspapper och placera en degboll mitt på den. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå och börja kavla ut degen till en rund tortilla.
Den skall bli 15 cm i diameter och det är bra om du har en skål som har det måttet så du kan måtta och se när du fått till den storleken.
När den är ungefär 15 cm i diameter, så tar du bort den från bakplåtspapperna och ställer skålen ovanpå degen och skär runt den så du får en rund och fin cirkel.
Den överblivna degen som du skär bort sparar du, för den kommer bli en femte tortilla sen.

5

När du gjort alla fem tortillas, så är det dags att steka dem.

Ta en bra stekpanna och värm den på medelhög värme.
Lägg i en tortilla i pannan och håll koll på den.
Hela tortillan ska ändra färg till en lite vitare nyans och du kan även lyfta lite försiktigt och se om den har fått lite färg.
Vänd den sedan och räkna till fem (cirka 5 sek). Ta sedan upp den direkt.
Om du steker den längre än dessa fem sekunder så kommer den bli överstekt och tappa sin mjukhet.

Stek upp samtliga och sen är det bara att äta.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 112 g MandelmjölCirka 2,5 dl
 8 g XantangummiCirka en matsked
 2 g BakpulverCirka 0,5 tsk
 1 Stort ägg
 1 msk Vatten
 1 nypa Salt
Du behöver
 Bakplåtspapper
 Kavel

Instruktioner

1

Ta fram din matberedare och sätt i kniven i den.
Lägg samtliga ingredienser i och mixa ihop allt till en degboll. Det tar inte mycket mer än 15 sekunder.

2

Ta upp degen och knåda den för hand ett par minuter. Plasta sedan in den och lägg den åt sidan för att vila i cirka 15 minuter.

Detta gör att xantangummit får börja verka.

3

Dela sedan upp degen i fyra lika stora bitar, använd vågen så du får exakt samma mängd deg.
Rulla till fina runda bollar.

4

Ta nu ett bakplåtspapper och placera en degboll mitt på den. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå och börja kavla ut degen till en rund tortilla.
Den skall bli 15 cm i diameter och det är bra om du har en skål som har det måttet så du kan måtta och se när du fått till den storleken.
När den är ungefär 15 cm i diameter, så tar du bort den från bakplåtspapperna och ställer skålen ovanpå degen och skär runt den så du får en rund och fin cirkel.
Den överblivna degen som du skär bort sparar du, för den kommer bli en femte tortilla sen.

5

När du gjort alla fem tortillas, så är det dags att steka dem.

Ta en bra stekpanna och värm den på medelhög värme.
Lägg i en tortilla i pannan och håll koll på den.
Hela tortillan ska ändra färg till en lite vitare nyans och du kan även lyfta lite försiktigt och se om den har fått lite färg.
Vänd den sedan och räkna till fem (cirka 5 sek). Ta sedan upp den direkt.
Om du steker den längre än dessa fem sekunder så kommer den bli överstekt och tappa sin mjukhet.

Stek upp samtliga och sen är det bara att äta.

Fantastiska tortillas (lchf)

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet