Färsbiffar med fetaost och oliver

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova.

Det funkar att använda nötfärs, lammfärs, blandfärs och ja, säkert fläskfärs med. Välj det du tycker är godast eller det plånboken räcker till.

På bilden har jag serverat det med lite stekta grönsaker och en enkel vitlökssås.

Använd oliver som du tycker om, det kvittar om det är svarta eller gröna.


Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

 800 g Köttfärs
 150 g Oliver (urkärnade)
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 4 msk Pofiber
 1 msk Oregano (Torkad)
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 msk Sambal oelek

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

3

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

5

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

7

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Kategori

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 150 g Oliver (urkärnade)
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 4 msk Pofiber
 1 msk Oregano (Torkad)
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 msk Sambal oelek

Instruktioner

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

3

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

5

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

7

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Färsbiffar med fetaost och oliver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *