Färsbiffar med fetaost och oliver

Av LCHF-arkivet    

januari 13, 2016

Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova.

Det funkar att använda nötfärs, lammfärs, blandfärs och ja, säkert fläskfärs med. Välj det du tycker är godast eller det plånboken räcker till.

På bilden har jag serverat det med lite stekta grönsaker och en enkel vitlökssås.

Använd oliver som du tycker om, det kvittar om det är svarta eller gröna.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

800 g Köttfärs

150 g Oliver (urkärnade)

200 g Fetaost

50 g Lök (hackad)

15 g Vitlök (hackad)

2 Ägg

1 dl Grädde 40%

4 msk Pofiber

1 msk Oregano (Torkad)

1 tsk Salt

2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

2 krm Svartpeppar (malen)

1 msk Sambal oelek

Instruktioner

1Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

2Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

3Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

4Servera direkt med lite goda tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.