Färsbiffar med fetaost och oliver

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Färsbiffar med fetaost och oliver

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 150 g Oliver (urkärnade)
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 2 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

2

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

3

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

4

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova.

Det funkar att använda nötfärs, lammfärs, blandfärs och ja, säkert fläskfärs med. Välj det du tycker är godast eller det plånboken räcker till.

På bilden har jag serverat det med lite stekta grönsaker och en enkel vitlökssås.

Använd oliver som du tycker om, det kvittar om det är svarta eller gröna.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 150 g Oliver (urkärnade)
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

2

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

3

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

4

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Färsbiffar med fetaost och oliver

4 Comments

  1. Jag brukat riva grana padanoost och blanda i färsen vilket gör den lite stunsigare.Sen gör jag en rödvinssås på rödvin grädde en klick smör salt å peppar.Långstekt lök till pannbiffen är gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *