Färsfyllda zucchinistubbar

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradAdvanced

Samma ingredienser som en zucchinilasagne men snyggare presenterad.
Färsröran kan självklart göras med den kryddning man själv föredrar, t.ex. små bitar av bacon är gott att ha i.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Mängd34 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Färsröra
 1 msk smör
 1 hackad scharlottenlök
 1 riven vitlöksklyfta
 2 msk tomatpuré
 500 g köttfärs
 1 tsk kalvfond
 1 tsk sambal oelek
 1 nypa salt
 1/2 tsk oregano
Ostsås
 2 dl grädde
 2 msk smetana
 1 dl riven västerbottenost
 1 dl riven valfri ost
Zucchinirullar
 1 stor zucchini skivad på längden
 1 tsk salt
 1 dl riven västerbottenost

Zucchini
1

Börja med att skiva zucchinin på längden, gärna på mandolin.

2

Lägg ut zucchiniskivorna på hushållspapper utan att överlappa varann.

3

Strö salt över skivorna och låt dem ligga så medans du lagar till färsröran och ostsåsen.

Färsröra
4

Skär lök, riv vitlök och stek i smöret.

5

Pressa i tomatpuré och köttfärs i pannan och låt det brynas tillsammans med löken.

6

När färsen är genomstekt häll i övriga ingredienser och smaka av att det är lagom sälta och styrka enligt din smak.

Ostsås
7

Värm upp grädde och smetana i en kastrull.

8

Smält ner osten

Zucchinirullar
9

Torka av vätskan som bildats på zucchiniskivorna.

10

Vira ihop zucchiniskivorna till ihåliga rullar och ställ dem upp tätt ihop i en form.

11

Fyll hålen med färsröra ända upp till kanten.

12

Häll ostsåsen över stubbarna.

13

Strössla över riven västerbottenost på stubbarna.

14

Sätt in i ugnen på 180 grader varmluft i 25-30 minuter tills osten fått fin färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Färsröra
 1 msk smör
 1 hackad scharlottenlök
 1 riven vitlöksklyfta
 2 msk tomatpuré
 500 g köttfärs
 1 tsk kalvfond
 1 tsk sambal oelek
 1 nypa salt
 1/2 tsk oregano
Ostsås
 2 dl grädde
 2 msk smetana
 1 dl riven västerbottenost
 1 dl riven valfri ost
Zucchinirullar
 1 stor zucchini skivad på längden
 1 tsk salt
 1 dl riven västerbottenost

Instruktioner

Zucchini
1

Börja med att skiva zucchinin på längden, gärna på mandolin.

2

Lägg ut zucchiniskivorna på hushållspapper utan att överlappa varann.

3

Strö salt över skivorna och låt dem ligga så medans du lagar till färsröran och ostsåsen.

Färsröra
4

Skär lök, riv vitlök och stek i smöret.

5

Pressa i tomatpuré och köttfärs i pannan och låt det brynas tillsammans med löken.

6

När färsen är genomstekt häll i övriga ingredienser och smaka av att det är lagom sälta och styrka enligt din smak.

Ostsås
7

Värm upp grädde och smetana i en kastrull.

8

Smält ner osten

Zucchinirullar
9

Torka av vätskan som bildats på zucchiniskivorna.

10

Vira ihop zucchiniskivorna till ihåliga rullar och ställ dem upp tätt ihop i en form.

11

Fyll hålen med färsröra ända upp till kanten.

12

Häll ostsåsen över stubbarna.

13

Strössla över riven västerbottenost på stubbarna.

14

Sätt in i ugnen på 180 grader varmluft i 25-30 minuter tills osten fått fin färg.

Färsfyllda zucchinistubbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *