Fat head kex

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Fat head pizza har nog många hört talas om men det har även kommit fat head kex som är helt perfekta för dig som vill ha ett gott kex till ostbrickan.

Snabbt, enkelt och gott helt enkelt och helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Du kan använda vilken riven ost som helst, men mozzarella är att föredra.

Recept och bild: Ditch the carbs

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 170 g Mozzarellaost (riven)
 85 g Mandelmjöl
 2 msk Färskost (naturell)
 1 Ägg
 1 nypa Salt
 1 nypa Ev. krydda

1

Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.

3

Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.

5

Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.

7

Ta ut och tillsätt ägg, salt och eventuell smaksättning. Blanda ihop försiktigt.

9

Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.

11

Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.

13

grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.

15

Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.

Ingredienser

 170 g Mozzarellaost (riven)
 85 g Mandelmjöl
 2 msk Färskost (naturell)
 1 Ägg
 1 nypa Salt
 1 nypa Ev. krydda

Instruktioner

1

Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.

3

Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.

5

Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.

7

Ta ut och tillsätt ägg, salt och eventuell smaksättning. Blanda ihop försiktigt.

9

Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.

11

Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.

13

grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.

15

Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.

Fat head kex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *