Fat head kex

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 10, 2017

Fat head pizza har nog många hört talas om men det har även kommit fat head kex som är helt perfekta för dig som vill ha ett gott kex till ostbrickan.

Snabbt, enkelt och gott helt enkelt och helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Du kan använda vilken riven ost som helst, men mozzarella är att föredra.

Recept och bild: Ditch the carbs

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

170 g Mozzarellaost (riven)

85 g Mandelmjöl

2 msk Färskost (naturell)

1 Ägg

1 nypa Salt

1 nypa Ev. krydda

Instruktioner

1Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.

2Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.

3Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.

4Ta ut och tillsätt ägg, salt och eventuell smaksättning. Blanda ihop försiktigt.

5Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.

6Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.

7grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.

8Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.