Fat head pizzabotten (LCHF)

Fat head pizzabotten (LCHF) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Fat head pizzabotten har blivit en stor succé utomlands, men inte riktigt hittat till Sverige än, förrän nu! Originalet kommer från Fat head men detta receptet hämtade jag från Ketodietapp.

Detta är bara receptet på själva botten, sen vad du vill ha som fyllning är upp till dig själv. Gör en egen tomatsås och fyll sedan pizzan med topping som du själv gillar.

Det ska tydligen gå bra att använda annan färdigriven ost med. Dock inget jag har testat än själv.

Recept: Ketodietapp

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fat head pizzabotten (LCHF) 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning14 minTotalt24 min

Ingredienser

 1 tsk Olivolja (för att platta ut)
 0,5 tsk Salt
 1 Ägg (stort)
 55 g Färskost (naturell)
 170 g Mozzarella (färdigriven)

Gör så här:

1

Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.

3

Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.

5

Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.

7

Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.

9

Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.

11

Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 tsk Olivolja (för att platta ut)
 0,5 tsk Salt
 1 Ägg (stort)
 55 g Färskost (naturell)
 170 g Mozzarella (färdigriven)

Instruktioner

1

Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.

3

Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.

5

Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.

7

Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.

9

Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.

11

Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.

Fat head pizzabotten (LCHF)

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *