Fat head pizzabotten (LCHF)

Av LCHF-arkivet  , ,   

mars 21, 2016

Fat head pizzabotten har blivit en stor succé utomlands, men inte riktigt hittat till Sverige än, förrän nu! Originalet kommer från Fat head men detta receptet hämtade jag från Ketodietapp.

Detta är bara receptet på själva botten, sen vad du vill ha som fyllning är upp till dig själv. Gör en egen tomatsås och fyll sedan pizzan med topping som du själv gillar.

Det ska tydligen gå bra att använda annan färdigriven ost med. Dock inget jag har testat än själv.

Recept: Ketodietapp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 14 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 tsk Olivolja (för att platta ut)

85 g Mandelmjöl

0,5 tsk Salt

1 Ägg (stort)

55 g Färskost (naturell)

170 g Mozzarella (färdigriven)

Instruktioner

1Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.

2Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.

3Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.

4Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.

5Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.

6Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.