Fetaost och purjolöksbakad torsk

Av LCHF-arkivet    

maj 19, 2015

Wow, det här var ett riktigt gott fiskrecept som jag hittade på när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för nåt.

Ett superenkelt och gott LCHF-recept som går snabbt att laga.

Kryddningen kan du variera gång till gång och använd gärna färska örter, så som timjan, basilika eller gräslök.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

600 g Torskfilé

50 g Purjolök

150 g Fetaost

200 g Färskost (naturell)

1 dl Creme Fraiche

1 tsk Timjan

1/2 tsk Salt

1 tsk Pressad citron

1 nypa Svartpeppar (malen)

1 nypa Cayennepeppar

Instruktioner

1Strimla purjolöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.

2Lägg fisken i portionsbitar i en ugnsfast form och salta och peppra dem lätt.

3Fördela nu smeten över fisken så att det blir en jämnt fint lager.

4Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.