Fetaostgratinerad falukorv

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fetaostgratinerad falukorv

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 550 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 50 g Rödlök (hackad)
 200 g Fetaost (smulad)
 6 st Soltorkade tomater (hackade)
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
 20 st Oliver (grovhackade)
 2 msk Färsk hackad basilika
 Svartpeppar
 Örtsalt

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.

4

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.

5

Servera med t ex broccolimos.

Fetaostgratinerad falukorv

Beskrivning - Information

Goda recept på falukorv tycker jag verkligen om att skapa och här kommer ytterligare ett som jag hittade på en kväll hemma.
När jag lagar falukorv hemma så använder jag i stort sett alltid Enebackens delikatessfalu som innehåller 72% kött och

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 550 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 50 g Rödlök (hackad)
 200 g Fetaost (smulad)
 6 st Soltorkade tomater (hackade)
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
 20 st Oliver (grovhackade)
 2 msk Färsk hackad basilika
 Svartpeppar
 Örtsalt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.

4

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.

5

Servera med t ex broccolimos.

Fetaostgratinerad falukorv

Fetaostgratinerad falukorv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *