Utskriftsalternativ:

Fetaostgratinerad falukorv

Mängd4 PortionerFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Goda recept på falukorv tycker jag verkligen om att skapa och här kommer ytterligare ett som jag hittade på en kväll hemma.
När jag lagar falukorv hemma så använder jag i stort sett alltid Enebackens delikatessfalu som innehåller 72% kött och

Fetaostgratinerad falukorv

 550 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 50 g Rödlök (hackad)
 200 g Fetaost (smulad)
 6 st Soltorkade tomater (hackade)
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
 20 st Oliver (grovhackade)
 2 msk Färsk hackad basilika
 Svartpeppar
 Örtsalt
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.

4

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.

5

Servera med t ex broccolimos.

Fetaostgratinerad falukorv

Nutrition Facts

Portioner 4