Fish & chips (low carb style)

Fish & chips (low carb style) 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Antagligen den mest otraditionella traditionella fisk med strips.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fish & chips (low carb style)

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim

Ingredienser

Fisken
 1 kg Sik (eller annan vit fisk)
 Smör
"Stripsen"
 1 kg Kålrot
Såsen
 2 deciliter Smetana
 2 deciliter Majonnäs
 4 st Hela ättiksgurkor (saltgurka)
 1 st Citron
 Ev kapris
Servering
 Vinäger

Gör så här:

"Stripsen"
1

Skär till strips utav kålroten och koka mjuk. In sedan i ugnen på 225 grader tills de fått lite färg.

Fisken
2

Filea siken och stek den i smör. Ta eventuellt och panera i t.ex riven parmesanost.

Såsen
3

Blanda ihop smetana och majonnäs. Hacka ättiksgurkan och tillsätt i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft (Ev kapris).

Servering
4

Servera gärna i tidningspapper. Vinägern skvätter du efter smak över rätten just innan servering.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Fisken
 1 kg Sik (eller annan vit fisk)
 Smör
"Stripsen"
 1 kg Kålrot
Såsen
 2 deciliter Smetana
 2 deciliter Majonnäs
 4 st Hela ättiksgurkor (saltgurka)
 1 st Citron
 Ev kapris
Servering
 Vinäger

Instruktioner

"Stripsen"
1

Skär till strips utav kålroten och koka mjuk. In sedan i ugnen på 225 grader tills de fått lite färg.

Fisken
2

Filea siken och stek den i smör. Ta eventuellt och panera i t.ex riven parmesanost.

Såsen
3

Blanda ihop smetana och majonnäs. Hacka ättiksgurkan och tillsätt i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft (Ev kapris).

Servering
4

Servera gärna i tidningspapper. Vinägern skvätter du efter smak över rätten just innan servering.

Fish & chips (low carb style)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *