Fiskgratäng med sik.

Fiskgratäng med sik. 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fiskgratäng med sik.

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Fiskgratäng med sik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *