Fiskgratäng med sik.

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fiskgratäng med sik.

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Beskrivning - Information

En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Fiskgratäng med sik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *