Fiskgryta med tomat och saffran

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
4
(5)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Fiskgryta med tomat och saffran

Beskrivning - Information

Jag älskar verkligen en god fiskgryta, men slänger du även i lite tomat och saffran som är en så god kombination, då har du mig på fall.
Detta är en superenkel fiskgryta som jag har svängde ihop på lite sånt jag hade hemma och vill du göra den ännu mer matig, så blandar du i lite mer grönsaker som får puttra med ett tag tills de blir lagom mjuka.

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

 2 st Gula lökar
 3 Vitlöksklyftor
 3 msk Olivolja
 1 g Saffran
 1 dl Torrt vitt vin
 800 g Finkrossade tomater
 3 msk Tomatpuré
 3 deciliter Grädde
 2 tsk Srirachasås
 400 g Torskfilé
 500 g Laxfilé
 Färsk hackad dill att toppa med.

Gör så här:

1

Skala och skiva löken grovt.
Hacka vitlöken.

2

Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.

3

Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.

4

Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.

5

Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.

6

Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.

7

Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.

8

Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.

9

Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Gula lökar
 3 Vitlöksklyftor
 3 msk Olivolja
 1 g Saffran
 1 dl Torrt vitt vin
 800 g Finkrossade tomater
 3 msk Tomatpuré
 3 deciliter Grädde
 2 tsk Srirachasås
 400 g Torskfilé
 500 g Laxfilé
 Färsk hackad dill att toppa med.

Instruktioner

1

Skala och skiva löken grovt.
Hacka vitlöken.

2

Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.

3

Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.

4

Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.

5

Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.

6

Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.

7

Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.

8

Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.

9

Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.

Fiskgryta med tomat och saffran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *