Fiskpudding med mandel och bacon

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Fiskpudding av torsk med keso ist.f. ris och både mandelspån och baconströssel ovanpå.
Enligt min dotter påminner den om den goda fiskpudding hon fick på dagis.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Fiskpudding med mandel och bacon - lchf

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 hrTotalt1 hr 20 min

Puddingen
 800 g torskfile
 5 ägg
 1 dl vispgrädde
 500 g Keso
 1/2 tsk Salt
 Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
 Lite riven Muskot
 1/2 påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
 Hyvlat smör
Toppa med
 1 pkt bacon
Förslag på tillbehör
 100 g skirat eller brynt smör
 Sallad
 Citronklyftor

Förberedelser
1

Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.

2

Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.

3

Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.

4

Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen
5

Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.

6

Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.

7

Lägg fisken i formen.

8

Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.

9

Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.

10

Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.

11

Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.

12

Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.

Tillbehör
13

Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.

Ingredienser

Puddingen
 800 g torskfile
 5 ägg
 1 dl vispgrädde
 500 g Keso
 1/2 tsk Salt
 Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
 Lite riven Muskot
 1/2 påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
 Hyvlat smör
Toppa med
 1 pkt bacon
Förslag på tillbehör
 100 g skirat eller brynt smör
 Sallad
 Citronklyftor

Instruktioner

Förberedelser
1

Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.

2

Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.

3

Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.

4

Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen
5

Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.

6

Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.

7

Lägg fisken i formen.

8

Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.

9

Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.

10

Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.

11

Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.

12

Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.

Tillbehör
13

Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.

Fiskpudding med mandel och bacon

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *