Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min

Ingredienser

Älgfile (per person)
 150 g Älgfile (eller en annan fin köttbit)
 1 msk Vitpeppar (hel)
 1 msk Svartpeppar (hel)
 1 msk Grönpeppar (hel)
 1 msk Konjak
 Smör
 1 st Vitlöksklyfta
Bearnaisesås
 3 st Äggulor
 3 msk Rödvinsvinäger
 3 msk Vatten
 1 msk Schalottenlök
 9 st Vitpepparkorn
 Dragon
 400 g Smör

Gör så här:

Älgfile
1

Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.

Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).

Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.

2

Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).

Bearnaisesås
3

Smält smöret.

4

Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.

5

Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.

Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.

Beskrivning - Information

En rätt som funkar lika bra på nyårsafton som en tisdag.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Älgfile (per person)
 150 g Älgfile (eller en annan fin köttbit)
 1 msk Vitpeppar (hel)
 1 msk Svartpeppar (hel)
 1 msk Grönpeppar (hel)
 1 msk Konjak
 Smör
 1 st Vitlöksklyfta
Bearnaisesås
 3 st Äggulor
 3 msk Rödvinsvinäger
 3 msk Vatten
 1 msk Schalottenlök
 9 st Vitpepparkorn
 Dragon
 400 g Smör

Instruktioner

Älgfile
1

Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.

Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).

Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.

2

Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).

Bearnaisesås
3

Smält smöret.

4

Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.

5

Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.

Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.

Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *