Flamberad rostas

Av JorgenNjutbart Torngren  ,   ,

september 19, 2018

Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet.

Finfin högtidsmat dock!

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 30 min

Ingredienser

Rostas

Rostas

smör till stekning

whiskey till flambering

Varm sallad

Kantareller

Lök

Päron

Spenat

Valnötter

Sås

Lök

Svartpeppar

Rosépeppar

Grönpeppar

Cream fraice

Soja

Kalvfond

Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)

Whiskeyskyn efter flamberingen

Instruktioner

Sousvida köttet

1Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen

1Stek först kantarellerna i smör.

2Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.

1Fräs lök och peppar i en kastrull.

2Klicka i en klick cream fraice.

3Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.

4Häll på rikligt med grädde.

5Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet

1Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.

2Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.

3Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.

4Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera

1Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.

För att se hur jag gör, kolla in min video:
https://www.youtube.com/watch?v=hkwIRf5T7EM

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.