Flamberad rostas

Flamberad rostas 3SkapareJorgen Njutbart Torngren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradAdvanced

Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet.

Finfin högtidsmat dock!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Flamberad rostas 1

Mängd1 Portion
Förberedelse1 hrTillagning30 minTotalt1 hr 30 min

Rostas
 Rostas
 smör till stekning
 whiskey till flambering
Varm sallad
 Kantareller
 Lök
 Päron
 Spenat
 Valnötter
Sås
 Lök
 Svartpeppar
 Rosépeppar
 Grönpeppar
 Cream fraice
 Soja
 Kalvfond
 Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
 Whiskeyskyn efter flamberingen

Sousvida köttet
1

Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen
2

Stek först kantarellerna i smör.

3

Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.
4

Fräs lök och peppar i en kastrull.

5

Klicka i en klick cream fraice.

6

Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.

7

Häll på rikligt med grädde.

8

Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet
9

Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.

10

Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.

11

Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.

12

Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera
13

Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Rostas
 Rostas
 smör till stekning
 whiskey till flambering
Varm sallad
 Kantareller
 Lök
 Päron
 Spenat
 Valnötter
Sås
 Lök
 Svartpeppar
 Rosépeppar
 Grönpeppar
 Cream fraice
 Soja
 Kalvfond
 Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
 Whiskeyskyn efter flamberingen

Instruktioner

Sousvida köttet
1

Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen
2

Stek först kantarellerna i smör.

3

Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.
4

Fräs lök och peppar i en kastrull.

5

Klicka i en klick cream fraice.

6

Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.

7

Häll på rikligt med grädde.

8

Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet
9

Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.

10

Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.

11

Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.

12

Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera
13

Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.

Flamberad rostas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.