Fläskfilé i ört- och dijonsås

Fläskfilé i ört- och dijonsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En superenkel och snabblagad lyxig maträtt med fläskfilé i ört- och dijonsås.
Dijonsenapen och örterna gifter sig underbart.
Vill man hålla ner kostnaden lite så kan man använda sig av benfri kotlettrad istället som man strimlar, men då kan den behöva puttra ett litet tag till.

Recept och bild: Peggy

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fläskfilé i ört- och dijonsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 600 g Fläskfilé
 100 g Färska champinjoner
 1 Gul lök
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Rysk yoghurt
 2 msk Hackad gräslök
 2 msk Hackad bladpersilja
 0,50 tsk Torkad timjan
 0,50 msk Torkad dragon
 3 tsk Pressad citron
 Salt & peppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.

2

Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.

3

Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan

4

Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).

5

Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.

6

Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Fläskfilé
 100 g Färska champinjoner
 1 Gul lök
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Rysk yoghurt
 2 msk Hackad gräslök
 2 msk Hackad bladpersilja
 0,50 tsk Torkad timjan
 0,50 msk Torkad dragon
 3 tsk Pressad citron
 Salt & peppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.

2

Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.

3

Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan

4

Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).

5

Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.

6

Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.

Fläskfilé i ört- och dijonsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *