Fläskfilé i pepparostsås

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning.
Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris.
Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris.
Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Kött
 Ca 800 g fläskfilé
 Salt
 2 msk smör
Sås
 0,5 tsk hel vitpeppar
 0,5 tsk hel grönpeppar
 0,5 tsk hel rosépeppar
 0,5 tsk hel svartpeppar
 350 g färskost typ Philadelphia
 2 dl grädde
 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
 En nypa kajennpeppar
 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

Kött
1

Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.

2

Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.

3

Lägg undan köttet i en skål.

Sås
4

Mortla vit, röd, grön och svart peppar.

5

Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.

6

Häll i lite av grädden och osten.

7

När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.

8

Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.

9

Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kött
 Ca 800 g fläskfilé
 Salt
 2 msk smör
Sås
 0,5 tsk hel vitpeppar
 0,5 tsk hel grönpeppar
 0,5 tsk hel rosépeppar
 0,5 tsk hel svartpeppar
 350 g färskost typ Philadelphia
 2 dl grädde
 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
 En nypa kajennpeppar
 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

Instruktioner

Kött
1

Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.

2

Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.

3

Lägg undan köttet i en skål.

Sås
4

Mortla vit, röd, grön och svart peppar.

5

Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.

6

Häll i lite av grädden och osten.

7

När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.

8

Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.

9

Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)

Fläskfilé i pepparostsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *