Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 1 Fläskfilé
 0,50 Gul lök (hackad)
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 2 deciliter Grädde
 1 msk KalvfondEller en tärning köttbuljong
 1 tsk Tamarisoja
 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
 3 tsk Five peppers
Förslag på tillbehör

Gör så här:

1

Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.

2

Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.

Såsen
3

Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.

4

Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja.
Låt småputtra i 5-10 minuter.

5

Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.

6

Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!

Beskrivning - Information

Fläskfilé är ju helt magiskt gott och fantastiskt trevligt att göra en liten grytaktig rätt som denna med pepparsås och härligt vackra skogschampinjoner.
Självklart så kan du använda annan svamp om du vill och även annat kött, t ex vanlig benfri kotlettrad.

När det gäller pepparn som används i receptet så funkar det lika bra att blanda olika pepparsorter som du tycker om.

Recept och bild: Peggy

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Fläskfilé
 0,50 Gul lök (hackad)
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 2 deciliter Grädde
 1 msk KalvfondEller en tärning köttbuljong
 1 tsk Tamarisoja
 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
 3 tsk Five peppers
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.

2

Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.

Såsen
3

Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.

4

Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja.
Låt småputtra i 5-10 minuter.

5

Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.

6

Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!

Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *