Hoppa till innehåll
Open navigation

Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

4 av 12 röster
Sparat av: st
Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner
Fläskfilé är ju helt magiskt gott och fantastiskt trevligt att göra en liten grytaktig rätt som denna med pepparsås och härligt vackra skogschampinjoner. Självklart så kan du använda annan svamp om du vill och även annat kött, t ex vanlig benfri kotlettrad.När det gäller pepparn som används i receptet så funkar det lika bra att blanda olika pepparsorter som du tycker om.Recept och bild: Peggy
4 av 12 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Förslag på tillbehör

Instruktioner

  • Putsa och skiva upp fläskfilén. Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör. Lägg åt sidan så länge.
  • Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg. Lägg de åt sidan med.

Såsen

  • Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.
  • Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja. Låt småputtra i 5-10 minuter.
  • Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.
  • Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg