Fläskgryta med asiatisk touch

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 24, 2015

Den här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på. Jag var sugen på lite asiatiskt och hade en stor bit picnicbog hemma. Så efter lite brainstorming så kom jag fram till en gryta som verkligen gick hem hos mina vänner. Man kan variera hettan i den beroende på hur mycket sambal olek man har i. I vilket fall som helst är det en grymt god lchf-gryta!

Det här är en gryta som är perfekt att göra storkok av och frysa in eller ha som matlådor några dagar efter.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

1500 g Picnicbog

280 g Bambuskott (strimlade)

250 g Champinjoner (färska)

300 g Broccoli

100 g Purjolök

400 g Kokosmjölk

2 dl Creme Fraiche

3 dl Grädde 40%

100 g Morot

4 st Vitlöksklyftor

2 msk Köttfond (koncentrerad)

3 msk Ingefära (färsk)

2 msk Tamarisoja

2 msk Currypasta (grön)

1 msk Sambal oelek

Instruktioner

1Strimla köttet och bryn det i panna i omgångar. Salta och peppra och pressa vitlöken över så att den får steka med lite även den. När köttet är brynt slår du det i en gryta.

2Fyll upp med vatten så att det täcker köttet precis. Hellre lite för lite än för mycket vatten. Lägg i köttbuljongen och koka upp. Låt koka i cirka 20 minuter.

3Skär upp alla grönsakerna under tiden som det kokar. Skär dem i ganska så stora bitar, det ser snyggare ut i grytan sen.

4När köttet fått koka cirka 20 minuter, häll i grädde, kokosmjölk och crème fraiche och låt allt koka 40 minuter till. Då får såsen en chans att reducera ner lite och bli mer simmig.

5Häll i alla grönsakerna sedan och samtliga kryddor och rör om. Låt det hela koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka. De ska ändå ha lite tuggmotstånd så låt det inte koka för länge..

6Smaka av och se om det är något mer som behövs, annars är det bara att servera det hela med önskat tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.