FläskköttgrytaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta.

Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med.

Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare.

Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning2 hrsTotalt2 hrs 15 min

 1000 g Fläskkött
 150 g Morot
 150 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 400 g Krossade tomater
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 2 st Lagerblad
 8 st Vitpepparkorn
 2 msk Tomatpuré
 1 dl Grädde 40%
 2 dl Creme Fraiche
 4 dl Vatten

1

Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.

3

Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.

5

Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.

7

Vätskan skall precis täcka köttet.

9

Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.

11

Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.

13

Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1000 g Fläskkött
 150 g Morot
 150 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 400 g Krossade tomater
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 2 st Lagerblad
 8 st Vitpepparkorn
 2 msk Tomatpuré
 1 dl Grädde 40%
 2 dl Creme Fraiche
 4 dl Vatten

Instruktioner

1

Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.

3

Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.

5

Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.

7

Vätskan skall precis täcka köttet.

9

Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.

11

Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.

13

Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.

FläskköttgrytaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *