Fläskköttgryta

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fläskköttgryta

Kategori,

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min

Ingredienser

 1000 g Fläskkött
 150 g Morot
 150 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 400 g Krossade tomater
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 2 st Lagerblad
 8 st Vitpepparkorn
 2 dl Creme Fraiche
 4 dl Vatten

Gör så här:

1

Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.

2

Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.

3

Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.

4

Vätskan skall precis täcka köttet.

5

Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.

6

Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.

7

Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.

Beskrivning - Information

Det här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta.

Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med.

Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare.

Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1000 g Fläskkött
 150 g Morot
 150 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 400 g Krossade tomater
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 2 st Lagerblad
 8 st Vitpepparkorn
 2 dl Creme Fraiche
 4 dl Vatten

Instruktioner

1

Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.

2

Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.

3

Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.

4

Vätskan skall precis täcka köttet.

5

Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.

6

Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.

7

Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.

Fläskköttgryta

2 Comments

  1. Ska prova detta idag och såg nu att siffrorna i arbetsgången har blivit lite tokiga, spelar ju ingen roll för görandet mest att vi blev lite konfunderade här 🙂 (såg något mer recept där det oxå blivit så)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *