Fläskköttgryta

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 9, 2015

Det här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta.

Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med.

Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare.

Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1000 g Fläskkött

150 g Morot

150 g Lök (gul)

15 g Vitlök

400 g Krossade tomater

1 msk Köttfond (koncentrerad)

1 msk Timjan (Torkad)

1 msk Balsamvinäger

2 st Lagerblad

1 msk Tamarisoja

8 st Vitpepparkorn

2 msk Tomatpuré

1 dl Grädde 40%

2 dl Creme Fraiche

4 dl Vatten

Instruktioner

1Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.

2Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.

3Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.

4Vätskan skall precis täcka köttet.

5Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.

6Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.

7Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.