Fläskpannkaka (LCHF)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 1 1/2 dl Grädde 40%
 250 g Keso
 150 g Ost (riven)
 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
 8 Ägg

1

Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).

3

Fördela osten över fläsket.

5

Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.

7

Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

9

Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 1/2 dl Grädde 40%
 250 g Keso
 150 g Ost (riven)
 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
 8 Ägg

Instruktioner

1

Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).

3

Fördela osten över fläsket.

5

Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.

7

Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

9

Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen.

Fläskpannkaka (LCHF)

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *