
Beskrivning - Information
Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.
Ingredienser
Gör så här:
Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
Fördela osten över fläsket.
Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.
Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
Fördela osten över fläsket.
Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.
Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen.
Testade laga detta idag fast jag gjorde en laktosfri variant med extra mycket fläsk. Jättegott????????????
Skriv gärna ut hur många kolhydrater det innehåller
Oj oj oj, denna fläskpannkaka va hur god som helst!!!
Kan man hoppa över osten? Känner att det är ost i nästan allt nu
Det blir nog svårt…
Kan man minska antal ägg ?
Tror inte att man ska det. Det används ju som bindemedel.
Jättegott!! Jag gjorde en halv sats och det fungerade superbra 🙂