Fluffiga mejerifria muffins

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Här har ni ett recept på mejerifria muffins som blir riktigt fluffiga med.

Det är en fördel att använda en muffinsplåt, men det går säkert att enbart använda sig av vanliga muffinsformar av papper.

Receptet ger 6 muffins.

Här kan du beställa muffinsformar av olika slag: Beställ muffinsformar

Recept och bild: Low carb so simple


Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 0,75 dl Sötning
 2 msk Mineralvatten (naturell)
 3 Ägg
 2 tsk Bakpulver
 0,75 dl Kokosmjöl

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta en muffinsplåt och lägg i vanliga muffinsformar.Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål.

5

Vispa ägg, mineralvatten och sötningsmedel tills det är ordentligt blandat.

7

Vispa ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen och vispa tills det är slätt.

9

Fördela smeten i muffinsformarna (6 st).

11

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Testa genom att trycka en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare än torr när du drar ut den är det klart, har den smet på sig behöver det gräddas lite till.

Ingredienser

 0,75 dl Sötning
 2 msk Mineralvatten (naturell)
 3 Ägg
 2 tsk Bakpulver
 0,75 dl Kokosmjöl

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta en muffinsplåt och lägg i vanliga muffinsformar.Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål.

5

Vispa ägg, mineralvatten och sötningsmedel tills det är ordentligt blandat.

7

Vispa ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen och vispa tills det är slätt.

9

Fördela smeten i muffinsformarna (6 st).

11

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Testa genom att trycka en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare än torr när du drar ut den är det klart, har den smet på sig behöver det gräddas lite till.

Fluffiga mejerifria muffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *