Fluffiga mejerifria muffins

Av LCHF-arkivet    

maj 4, 2016

Här har ni ett recept på mejerifria muffins som blir riktigt fluffiga med.

Det är en fördel att använda en muffinsplåt, men det går säkert att enbart använda sig av vanliga muffinsformar av papper.

Receptet ger 6 muffins.

Här kan du beställa muffinsformar av olika slag: Beställ muffinsformar

Recept och bild: Low carb so simple

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

0,75 dl Sötning

2 msk Mineralvatten (naturell)

3 Ägg

2 tsk Bakpulver

0,75 dl Kokosmjöl

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Ta en muffinsplåt och lägg i vanliga muffinsformar.Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål.

3Vispa ägg, mineralvatten och sötningsmedel tills det är ordentligt blandat.

4Vispa ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen och vispa tills det är slätt.

5Fördela smeten i muffinsformarna (6 st).

6Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Testa genom att trycka en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare än torr när du drar ut den är det klart, har den smet på sig behöver det gräddas lite till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.