Foliegrillade fiskknyten

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 17, 2016

Att göra foliegrillade fiskknyten är ett perfekt sätt att rensa kylskåpet för du har möjlighet att rensa ut en massa grönsaker som är på väg att bli dåliga.

Jag brukar alltid variera mig på olika sätt och i detta receptet så specificerar jag inte exakt vad som skall vara i själva knytet när det gäller grönsaker, utan du får själv välja det.

Saker man dock kan ha i är följande:

  • Blomkål
  • Broccoli
  • Paprika
  • Tomat
  • Purjolök
  • Kålrot
  • Vitlök
  • Morot

Ja, listan kan göras lång. Använd sånt du tycker är gott helt enkelt.

När det gäller fisk så kan du använda fisk som du själv tycker är gott, men lax och torsk funkar alltid.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

400 g Fisk

500 g Grönsaker

100 g Smör

2 msk Olivolja

1 st Citron

2 msk Dill (färsk, hackad)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Börja med att skära ner fisken i ganska stora bitar. Det blir godare då om fisken får ha lite storlek.

2Skär ner grönsakerna. Tänk på att de grönsaker som kan behöva lite längre tillagning kan du skära lite mindre.

3Dela upp fisken och grönsakerna i mitten på två stora ark med grillfolie.

4Salta och peppra lite.

5Pressa en halv citron över varje knyte och lägg smöret i klickar ovanpå varje hög (50 gram var). Ringla lite olivolja över.

6Packa ihop knytena ordentligt så att de håller tätt. Eventuellt kan du packa in dem i ytterligare ett folieark ifall det första skulle gå sönder på grillen.

7Placera dem på grillen, gärna i indirekt värme med locket på grillen i cirka 25 minuter.

8Öppna upp och servera med en klick crème fraiche.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.