Frallor och tekakor

cooked_user_7418Skapare60kilolchfSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Frallor och tekakor

Kategori

Beskrivning - Information

Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för mer inspiration.

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

Frallor och tekakor

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

Frallor och tekakor

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Frallor och tekakor

4 Comments

    1. Finns i påse på ICA, CooP etc. Eller använd hälften anis och hälften fänkål, hur gott som helst!
      //Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *