Frallor och tekakor

Skapare60kilolchf
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för mer inspiration.


Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Kategori

Ingredienser

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Frallor och tekakor

3 Comments

    1. Finns i påse på ICA, CooP etc. Eller använd hälften anis och hälften fänkål, hur gott som helst!
      //Christina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *