Frallor och tekakor

cooked_user_7418Skapare60kilolchfSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Frallor och tekakor

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

Frallor och tekakor

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Beskrivning - Information

Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för mer inspiration.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

Frallor och tekakor

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Frallor och tekakor

3 Comments

    1. Finns i påse på ICA, CooP etc. Eller använd hälften anis och hälften fänkål, hur gott som helst!
      //Christina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *