Utskriftsalternativ:

Frallor och tekakor

Mängd6 PortionerFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för mer inspiration.

 1 st Ägg
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Vatten
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Solrosfrön (kan uteslutas)
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Brödkrydda
 Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

3

Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.

4

Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.

Nutrition Facts

Portioner 6