Fransk kycklinggryta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här rätten skapades verkligen av en känsla av att jag var sugen på syltlök och kapris, men visste inte alls hur jag skulle göra för att få in det i maten. Lite funderingar och tankar, sen så hade jag skapat en riktigt god gryta som jag kallar Fransk kycklinggryta.

Syltlök, kapris och fransk senap i en krämig blandning tillsammans med kyckling. Ett vinnande koncept som blev riktigt gott!

Jag valde att servera med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera med blomkålsris eller bara en god grönsallad till.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 120 g Bacon
 400 g Kyckling
 75 g Lök (gul)
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kycklingfond
 2 msk Fransk senap
 70 g Syltlök
 50 g Kapris
 3 msk Creme Fraiche
 1 msk Persilja (hackad)
 20 g Smör

1

Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.

3

Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.

5

Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.

7

Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 120 g Bacon
 400 g Kyckling
 75 g Lök (gul)
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kycklingfond
 2 msk Fransk senap
 70 g Syltlök
 50 g Kapris
 3 msk Creme Fraiche
 1 msk Persilja (hackad)
 20 g Smör

Instruktioner

1

Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.

3

Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.

5

Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.

7

Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.

Fransk kycklinggryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *