Fransk kycklinggryta

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fransk kycklinggryta

Kategori

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 120 g Bacon
 400 g Kyckling
 75 g Lök (gul)
 1 msk Kycklingfond
 70 g Syltlök
 50 g Kapris
 3 msk Creme Fraiche
 1 msk Persilja (hackad)
 20 g Smör

Gör så här:

1

Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.

2

Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.

3

Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.

4

Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.

Beskrivning - Information

Den här rätten skapades verkligen av en känsla av att jag var sugen på syltlök och kapris, men visste inte alls hur jag skulle göra för att få in det i maten. Lite funderingar och tankar, sen så hade jag skapat en riktigt god gryta som jag kallar Fransk kycklinggryta.

Syltlök, kapris och fransk senap i en krämig blandning tillsammans med kyckling. Ett vinnande koncept som blev riktigt gott!

Jag valde att servera med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera med blomkålsris eller bara en god grönsallad till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 120 g Bacon
 400 g Kyckling
 75 g Lök (gul)
 1 msk Kycklingfond
 70 g Syltlök
 50 g Kapris
 3 msk Creme Fraiche
 1 msk Persilja (hackad)
 20 g Smör

Instruktioner

1

Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.

2

Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.

3

Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.

4

Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.

Fransk kycklinggryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *