Fransk kycklinggryta

Av LCHF-arkivet    

december 4, 2015

Den här rätten skapades verkligen av en känsla av att jag var sugen på syltlök och kapris, men visste inte alls hur jag skulle göra för att få in det i maten. Lite funderingar och tankar, sen så hade jag skapat en riktigt god gryta som jag kallar Fransk kycklinggryta.

Syltlök, kapris och fransk senap i en krämig blandning tillsammans med kyckling. Ett vinnande koncept som blev riktigt gott!

Jag valde att servera med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera med blomkålsris eller bara en god grönsallad till.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

120 g Bacon

400 g Kyckling

75 g Lök (gul)

3 dl Grädde 40%

1 msk Kycklingfond

2 msk Fransk senap

70 g Syltlök

50 g Kapris

3 msk Creme Fraiche

1 msk Persilja (hackad)

20 g Smör

Instruktioner

1Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.

2Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.

3Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.

4Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.