Fransk omelett med champinjonstuvning

Fransk omelett med champinjonstuvning 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En fransk omelett är en otroligt klassisk rätt som man kan variera i evigheter med olika typer av fyllningar. Jag har valt att göra en fransk omelett med champinjonstuvning då jag tycker det är en av de absolut godaste stuvningarna till en omelett.

Det här är ett recept som funkar perfekt som lunch eller varför inte till frukost?

Receptet är anpassat för LCHF och är naturligt glutenfritt.

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fransk omelett med champinjonstuvning 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

Omelett
 6 st Ägg
 1 dl Grädde (till äggen)
 Salt och peppar
Champinjonstuvning
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (hackad)
 3 dl Grädde 40%
 1 tsk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Gör så här:

Champinjonstuvningen
1

Skiva champinjonerna. Hacka löken och vitlöken fint.

2

Fräs lök och champinjoner i hälften av smöret. Använd en djup stekpanna om du har. Tillsätt timjan, grädde (3 dl), fond och soja.

3

Låt allt koka upp och sänk sen värmen lite så att såsen får stå och sjuda. Den skall reduceras ner till den konsistens du vill ha på din stuvning. Ingen redning behövs utan grädden skall koka in till rätt konsistens. Se till att röra om lite ibland.

4

Smaka av stuvningen med salt och peppar och ställ den åt sidan och håll den varm.

Omeletten
5

Vispa ihop ägg och grädde (1 dl) samt lite salt och peppar.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en klick smör. Slå i äggsmeten och rör om lite.

7

Låt omeletten stekas ett tag och rör lite i den sen igen där det ligger mycket lös smet så att du får ner det i botten. När omeletten är fast men lite krämig på toppen är den klar. Det är inte så lätt att göra en omelett första gången, så var försiktig med att ha för hög värme så att du inte bränner den.i:9a

8

Lägg över omeletten på en tallrik och lägg stuvningen på ena halvan och vik sedan över andra halvan. Garnera med lite hackad persilja.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Omelett
 6 st Ägg
 1 dl Grädde (till äggen)
 Salt och peppar
Champinjonstuvning
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (hackad)
 3 dl Grädde 40%
 1 tsk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

Champinjonstuvningen
1

Skiva champinjonerna. Hacka löken och vitlöken fint.

2

Fräs lök och champinjoner i hälften av smöret. Använd en djup stekpanna om du har. Tillsätt timjan, grädde (3 dl), fond och soja.

3

Låt allt koka upp och sänk sen värmen lite så att såsen får stå och sjuda. Den skall reduceras ner till den konsistens du vill ha på din stuvning. Ingen redning behövs utan grädden skall koka in till rätt konsistens. Se till att röra om lite ibland.

4

Smaka av stuvningen med salt och peppar och ställ den åt sidan och håll den varm.

Omeletten
5

Vispa ihop ägg och grädde (1 dl) samt lite salt och peppar.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en klick smör. Slå i äggsmeten och rör om lite.

7

Låt omeletten stekas ett tag och rör lite i den sen igen där det ligger mycket lös smet så att du får ner det i botten. När omeletten är fast men lite krämig på toppen är den klar. Det är inte så lätt att göra en omelett första gången, så var försiktig med att ha för hög värme så att du inte bränner den.i:9a

8

Lägg över omeletten på en tallrik och lägg stuvningen på ena halvan och vik sedan över andra halvan. Garnera med lite hackad persilja.

Fransk omelett med champinjonstuvning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.