Fried rice LCHF-style

Fried rice LCHF-style 2SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Fried rice, stekt ris med en svensk touch. Denna rätt kan man kombinera i oändligheten. För mer asiatiska smaker tillsätt gärna 1 tsk sesamolja eller fisksås istället för grädden. Skinkan kan bytas ut till kyckling eller biff.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fried rice LCHF-style 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 3 deciliter Blomkålsris
 2 msk Grädde
 1 st Ägg
 1 dl Babyspenat
 1 dl Skinka
 1 st Vitlöksklyfta
 2 krm Salt
 2 krm Peppar
 2 msk Olivolja

Gör så här:

1

Gör blomkålsris genom att pulsmixa blomkål i en matberedare alternativt riva blomkålen eller hacka den. Låt koka i 30-60 sek och häll ut vattnet i ett durkslag. Låt gärna stå länge och rinna ur all vätska.

2

Hetta upp oljan i en panna på hög värme. Fräs vitlöken, häll sedan i blomkålsriset, skinkan och spenaten. Salta och peppra efter smak.

3

Knäck i ett ägg och grädden, rör runt snabbt i stekpannan så allt blandas och genomsteks. Serveras direkt

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 deciliter Blomkålsris
 2 msk Grädde
 1 st Ägg
 1 dl Babyspenat
 1 dl Skinka
 1 st Vitlöksklyfta
 2 krm Salt
 2 krm Peppar
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Gör blomkålsris genom att pulsmixa blomkål i en matberedare alternativt riva blomkålen eller hacka den. Låt koka i 30-60 sek och häll ut vattnet i ett durkslag. Låt gärna stå länge och rinna ur all vätska.

2

Hetta upp oljan i en panna på hög värme. Fräs vitlöken, häll sedan i blomkålsriset, skinkan och spenaten. Salta och peppra efter smak.

3

Knäck i ett ägg och grädden, rör runt snabbt i stekpannan så allt blandas och genomsteks. Serveras direkt

Fried rice LCHF-style

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *