Friterade spenat och mozzarellasticks

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 30, 2016

Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.

Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.

Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).

Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.

Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.

Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

225 g Färskost (naturell)

1 dl Spenat (fräst)

4,5 dl Mozzarellaost (riven)

1 tsk Salt

0,5 tsk Svartpeppar (malen)

1 tsk Vitlökspulver

4,5 dl Pofiber

4 Ägg

4 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

2Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

3Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

4Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.