Friterade spenat och mozzarellasticks

Friterade spenat och mozzarellasticks 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.

Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.

Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).

Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.

Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.

Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime

DelaSparaDelaBigOven

Friterade spenat och mozzarellasticks 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse50 minTillagning1 minTotalt51 min

 225 g Färskost (naturell)
 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Vitlökspulver
 4,5 dl Pofiber
 4 Ägg

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

3

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

5

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

7

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 225 g Färskost (naturell)
 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Vitlökspulver
 4,5 dl Pofiber
 4 Ägg

Instruktioner

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

3

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

5

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

7

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

Friterade spenat och mozzarellasticks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.