Friterade spenat och mozzarellasticks

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.

Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.

Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).

Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.

Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.

Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime


Mängd10 Portioner
Förberedelse50 minTillagning1 minTotalt51 min

 225 g Färskost (naturell)
 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Vitlökspulver
 4,5 dl Pofiber
 4 Ägg
 4 dl Mandelmjöl

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

3

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

5

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

7

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

Ingredienser

 225 g Färskost (naturell)
 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Vitlökspulver
 4,5 dl Pofiber
 4 Ägg
 4 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

3

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

5

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

7

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

Friterade spenat och mozzarellasticks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *