Friterade vaxbönorPROVLAGAT 

Friterade vaxbönor 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Friterade vaxbönor är ett perfekt alternativ till pommes strips om du äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Det tar lite tid att fritera dem, men det är värt det för det blir riktigt gott.

Du behöver inte en fritös om du inte har en, men det är självklart mycket smidigare att få till en bra temperatur när du friterar med en riktig fritös.

Här kan du köpa en fritös online!

Tänk på att alltid ha ett lock i närheten av spisen när du friterar. Släck ALDRIG med vatten! Skulle det börja brinna i oljan så skall du kväva elden med ett lock. Häller du på vatten blir det en explosion av det hela och du kommer förmodligen att få en rejäl brand.

DelaSparaDelaBigOven

Friterade vaxbönor 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 300 g Vaxbönor
 1 nypa Salt

1

Lägg vaxbönorna i fritösen. Har du inte en fritös så kan du värma upp ett par deciliter rapsolja i en stekpanna och fritera i den istället.

3

Låt vaxbönorna friteras i 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Du kan med fördel röra lite bland dem så att de friteras överallt.

5

Häll upp dem på lite hushållspapper och salta dem lite. Servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Vaxbönor
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Lägg vaxbönorna i fritösen. Har du inte en fritös så kan du värma upp ett par deciliter rapsolja i en stekpanna och fritera i den istället.

3

Låt vaxbönorna friteras i 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Du kan med fördel röra lite bland dem så att de friteras överallt.

5

Häll upp dem på lite hushållspapper och salta dem lite. Servera direkt.

Friterade vaxbönorPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.