Frökex

Frökex 1SkapareEmilyGrey
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Frökex - gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd.
Blir ca 20 kex beroende på storlek.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ett gott frökex till ostbrickan

Mängd20 Portioner
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 1 dl Linfrö
 1 dl Vatten
 1 dl Sesamfrö
 1 st Äggvita
 1 dl Riven mozarellaost
 1 krm Salt
 1 tsk Nyponfröskal

Gör så här:

1

Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.

2

Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.

3

Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.

4

Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.

Variation: använd parmesan eller örter i kexet.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 dl Linfrö
 1 dl Vatten
 1 dl Sesamfrö
 1 st Äggvita
 1 dl Riven mozarellaost
 1 krm Salt
 1 tsk Nyponfröskal

Instruktioner

1

Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.

2

Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.

3

Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.

4

Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.

Variation: använd parmesan eller örter i kexet.

Frökex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *