Frökex

SkapareEmilyGreySvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Frökex

Kategori

Mängd20 Portioner
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 1 dl Linfrö
 1 dl Vatten
 1 dl Sesamfrö
 1 st Äggvita
 1 dl Riven mozarellaost
 1 krm Salt
 1 tsk Nyponfröskal

Gör så här:

1

Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.

2

Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.

3

Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.

4

Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.

Variation: använd parmesan eller örter i kexet.

Beskrivning - Information

Frökex - gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd.
Blir ca 20 kex beroende på storlek.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Linfrö
 1 dl Vatten
 1 dl Sesamfrö
 1 st Äggvita
 1 dl Riven mozarellaost
 1 krm Salt
 1 tsk Nyponfröskal

Instruktioner

1

Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.

2

Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.

3

Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.

4

Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.

Variation: använd parmesan eller örter i kexet.

Frökex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *