Fröknäcke med timjan och vallmofrön (Risenta)

Fröknäcke med timjan och vallmofrön (Risenta) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Fröknäcke är en sak som borde finnas i alla LCHF-ares skafferi. Ett grymt gott mellanmål om man serverar det med lite smör och en god ostskiva. Det här receptet är baserat på Risentas Fröknäcke bakmix med Chiafrön som går att hitta i alla välsorterade matbutiker och kostar runt 40:- per påse. Jag har valt att krydda det med lite färsk timjan och vallmofrön, samt strö över lite flingsalt. Dessutom valde jag att byta ut rapsoljan mot en god olivolja istället. Det här är riktigt gott och beroendeframkallande.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 350 g Risenta fröknäcke bakmix med chiafrön
 2 msk Timjan (Färsk)
 3 msk Olivolja
 2 nypor Flingsalt

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 150 grader (varmluft).

3

Blanda smeten enligt instruktionerna på påsen. Byt ut rapsoljan mot olivolja om du vill.

5

Hacka timjan och tillsätt tillsammans med vallmofröna i smeten och blanda allt väl.

7

Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

9

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott.

11

Strö flingsalt över plåtarna och sätt in i ugnen.

13

Efter 20 minuter tar du ut plåtarna och skär upp fina bitar som passar din smak. Sätt in dem i ugnen igen och låt gräddas cirka 25-30 minuter till.

15

Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt de torka upp i ugnen cirka 10 minuter till.

17

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 350 g Risenta fröknäcke bakmix med chiafrön
 2 msk Timjan (Färsk)
 3 msk Olivolja
 2 nypor Flingsalt

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 150 grader (varmluft).

3

Blanda smeten enligt instruktionerna på påsen. Byt ut rapsoljan mot olivolja om du vill.

5

Hacka timjan och tillsätt tillsammans med vallmofröna i smeten och blanda allt väl.

7

Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

9

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott.

11

Strö flingsalt över plåtarna och sätt in i ugnen.

13

Efter 20 minuter tar du ut plåtarna och skär upp fina bitar som passar din smak. Sätt in dem i ugnen igen och låt gräddas cirka 25-30 minuter till.

15

Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt de torka upp i ugnen cirka 10 minuter till.

17

Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.

Fröknäcke med timjan och vallmofrön (Risenta)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *