
Beskrivning - Information
Att göra sitt eget fröknäcke är ju ett perfekt alternativ till att köpa det som är från Risenta. Dessutom tror jag att det är en av de saker som alla som äter LCHF någon gång har gjort, för det är ju så makalöst gott!
Man kanske kommer över fröer lite billigare någonstans och då blir det ju mer ekonomiskt att baka eget.
Jag gillar det här för det innehåller inte något mandelmjöl, utan får sitt "klister" av fiberhusk, pofiber och chiafrön.
Tiden för gräddning är väldigt individuellt beroende på din ugn.
Det här LCHF-receptet är för två plåtar och jag brukar dela varje plåt i 12 bitar.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.
Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter.
Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.
Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.
När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.
Grädda ytterligare 30 minuter.
Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.i:9a
Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.
Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter.
Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.
Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.
När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.
Grädda ytterligare 30 minuter.
Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.i:9a
Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.
Måste minska på flingsaltet nästa gång, för det blev lite för salt..
Jättegoda, men för salta. Då tog jag ändå mindre än vad receptet angav.
Jättegoda. Tillsatte lite julkryddor i stället för flingsaltet nu till jul. Fantastisk goda med vitmögelost på. Tack för receptet. God jul!
Kanon! Tack för återkopplingen!
Toppenrecept!
Älskar när d är salt 🙂
Ett tips:
Istället för att platta med slickepott, lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten, och platta ut med händerna eller kavel. Mycket enklare att få ett jämnt tunt lager. Det övre pappret tas givetvis bort innan gräddning.
Ja, det brukar jag göra när jag gör pizza t ex. =)
Delar man varje plåt i 6st bröd blir varje bröd ca 2,5g kolhydrater (kanon bra)
Älskar detta recept
Hur mycket kolhydrater är det i hela receptet? Bara så att man inte äter för mycket på en strikt diet.
Om du äter strikt, så ska du egentligen undvika allt som har med bakning att göra. Fröknäcke innehåller en hel del kolhydrater.
Enligt kostbevakningen innehåller hela receptet 29g kolhydrater + 85g fiber (73g proteion + 185g fett)
Så allt är jue relativt,.
Jag tycker att även på strikt variant kan man utan problem äta 1/8 av receptet och endå ha kolhydrater kvar till kolhydratsnåla grönsaker till lunch/middag. då jag skulle räkna på att 1/8 del är 9g kh (3.6g kh + 10.6g/2 fibrer). Beror på hur mycket annat kolhydrat “rikt” man äter under dagen förvisso. Många bäckar små rinner snabbt iväg till en stor förbi gränsen för strikt. Så jo generellt håler jag med dig att all form av bakning går bort för strikt LCHF, dock inte detta fröknäcke, så länge man äter det och andra kolhydrater med måtta.
Det är ett stort fel på dom. Det är alldeles för svårt att låta bli att äta dom.
Supergoda👍
Jag la ett bakplåtspapper över o kavlade ut dom. Snabbt i enkelt.