Fröknäcke (Naturellt)

Av LCHF-arkivet    ,

februari 18, 2015

Att göra sitt eget fröknäcke är ju ett perfekt alternativ till att köpa det som är från Risenta. Dessutom tror jag att det är en av de saker som alla som äter LCHF någon gång har gjort, för det är ju så makalöst gott!

Man kanske kommer över fröer lite billigare någonstans och då blir det ju mer ekonomiskt att baka eget.

Jag gillar det här för det innehåller inte något mandelmjöl, utan får sitt "klister" av fiberhusk, pofiber och chiafrön.

Tiden för gräddning är väldigt individuellt beroende på din ugn.

Det här LCHF-receptet är för två plåtar och jag brukar dela varje plåt i 12 bitar.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

1 dl Pumpakärnor

1 dl Sesamfrön (Skalade)

1 dl Solrosfrön

1 dl Linfrön

1 dl Chiafrön

1 msk Vallmofrön (blå)

4 msk Pofiber

2 msk Fiberhusk

3 msk Olivolja

1 tsk Salt

4 msk Flingsalt

5 dl Vatten

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

3Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter.

4Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.

5Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

6När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

7Grädda ytterligare 30 minuter.

8Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.i:9a

9Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.