Fröknäcke (Naturellt)

Fröknäcke (Naturellt) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra sitt eget fröknäcke är ju ett perfekt alternativ till att köpa det som är från Risenta. Dessutom tror jag att det är en av de saker som alla som äter LCHF någon gång har gjort, för det är ju så makalöst gott!

Man kanske kommer över fröer lite billigare någonstans och då blir det ju mer ekonomiskt att baka eget.

Jag gillar det här för det innehåller inte något mandelmjöl, utan får sitt "klister" av fiberhusk, pofiber och chiafrön.

Tiden för gräddning är väldigt individuellt beroende på din ugn.

Det här LCHF-receptet är för två plåtar och jag brukar dela varje plåt i 12 bitar.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fröknäcke med en rulle smör på

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hr 10 minTotalt1 hr 25 min

 1 dl Pumpakärnor
 1 dl Sesamfrön (Skalade)
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Linfrön
 1 dl Chiafrön
 1 msk Vallmofrön (blå)
 4 msk Pofiber
 3 msk Olivolja
 1 tsk Salt
 1 nypa Flingsalt
 5 dl Vatten

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

5

Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter.

7

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.

9

Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

11

När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

13

Grädda ytterligare 30 minuter.

15

Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.i:9a

17

Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 dl Pumpakärnor
 1 dl Sesamfrön (Skalade)
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Linfrön
 1 dl Chiafrön
 1 msk Vallmofrön (blå)
 4 msk Pofiber
 3 msk Olivolja
 1 tsk Salt
 1 nypa Flingsalt
 5 dl Vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

5

Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter.

7

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.

9

Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

11

När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

13

Grädda ytterligare 30 minuter.

15

Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.i:9a

17

Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

Fröknäcke (Naturellt)

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.