Frozen yoghurt (jordgubb)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Frozen yoghurt (jordgubb)

Kategori

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Gör så här:

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.

Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Instruktioner

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Frozen yoghurt (jordgubb)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *