Frozen yoghurt (jordgubb)

Av LCHF-arkivet    

juli 22, 2018

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.

Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 8 små portioner

Ingredienser

500 g jordgubbar

4 dl turkisk/grekisk yoghurt

1 dl grädde (40%)

1 krm vaniljpulver

Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Instruktioner

1Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.