Frozen yoghurt (jordgubb)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.

Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.


Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 1 krm vaniljpulver
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Kategori

Ingredienser

 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 1 krm vaniljpulver
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Instruktioner

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Frozen yoghurt (jordgubb)PROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *