Fru Larssons småbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på småbröd som Lilla Fru Larsson har hittat på. Småbröd utan frön i som passar perfekt att ha som bröd till en middag, t ex om du äter soppa eller bara vill ha ett bröd vid sidan av. Funkar även perfekt att ha till en buffé.

Beställ ingredienser online till bra pris:

- Kokosmjöl
- Mandelmjöl
- Fiberhusk

Dessa småbröd går utmärkt att frysa in och plocka fram när du väl vill ha en liten bulle/fralla att tugga på.

Recept och bild: Lilla Fru Larsson


Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min

 4 Ägg
 2 dl Yoghurtkvarg
 0,5 dl Smält smör
 5 msk Kokosmjöl
 3 msk Pofiber
 1,5 msk Fiberhusk
 3 msk Mandelmjöl
 2,5 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 2 msk Sesamfrön att strö på

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.

9

Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.

11

Strö lite sesamfrön över.

13

Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.

Ingredienser

 4 Ägg
 2 dl Yoghurtkvarg
 0,5 dl Smält smör
 5 msk Kokosmjöl
 3 msk Pofiber
 1,5 msk Fiberhusk
 3 msk Mandelmjöl
 2,5 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 2 msk Sesamfrön att strö på

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.

9

Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.

11

Strö lite sesamfrön över.

13

Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.

Fru Larssons småbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *