Fru Larssons småbröd

Av LCHF-arkivet  ,   

augusti 22, 2016

Det här är ett LCHF-recept på småbröd som Lilla Fru Larsson har hittat på. Småbröd utan frön i som passar perfekt att ha som bröd till en middag, t ex om du äter soppa eller bara vill ha ett bröd vid sidan av. Funkar även perfekt att ha till en buffé.

Beställ ingredienser online till bra pris:

- Kokosmjöl
- Mandelmjöl
- Fiberhusk

Dessa småbröd går utmärkt att frysa in och plocka fram när du väl vill ha en liten bulle/fralla att tugga på.

Recept och bild: Lilla Fru Larsson

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Ägg

2 dl Yoghurtkvarg

0,5 dl Smält smör

5 msk Kokosmjöl

3 msk Pofiber

1,5 msk Fiberhusk

3 msk Mandelmjöl

2,5 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

2 msk Sesamfrön att strö på

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.

3Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.

4Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.

5Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.

6Strö lite sesamfrön över.

7Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.