Fudge med smak av lakrits och citronPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Lakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd50 Portioner
Tillagning30 min

 7 dl grädde
 150 g smör
 1 tsk vaniljpulver
 1 knivsudd steviapulver (eller 2 msk sötströ eller motsvarande sötning)
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 2 msk lakritspulver
 Skalet av en citron

1

Blanda grädde, vaniljpulver och sötning i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att det får sjuda.

2

Låt det hela sjuda till cirka hälften. Rör om då och då. Det tar cirka 20 minuter beroende på kastrull och temperatur.

3

Ta av kastrullen från spisen och blanda ner choklad, smör och lakrits och citronskal.

4

När allt har smält och du har en jämn fin smet, häll upp i en form (cirka 30x20 cm) som du lagt ett bakplåtspapper i.

5

Jämna ut så du har ett jämnt lager och ställ kallt ett par timmar.

6

Ta ut och skär upp i bitar som passar dig, jag fick ut cirka 50 bitar.

7

Förvara i kyl eller frys. I kylen håller de cirka en vecka.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 7 dl grädde
 150 g smör
 1 tsk vaniljpulver
 1 knivsudd steviapulver (eller 2 msk sötströ eller motsvarande sötning)
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 2 msk lakritspulver
 Skalet av en citron

Instruktioner

1

Blanda grädde, vaniljpulver och sötning i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att det får sjuda.

2

Låt det hela sjuda till cirka hälften. Rör om då och då. Det tar cirka 20 minuter beroende på kastrull och temperatur.

3

Ta av kastrullen från spisen och blanda ner choklad, smör och lakrits och citronskal.

4

När allt har smält och du har en jämn fin smet, häll upp i en form (cirka 30x20 cm) som du lagt ett bakplåtspapper i.

5

Jämna ut så du har ett jämnt lager och ställ kallt ett par timmar.

6

Ta ut och skär upp i bitar som passar dig, jag fick ut cirka 50 bitar.

7

Förvara i kyl eller frys. I kylen håller de cirka en vecka.

Fudge med smak av lakrits och citronPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *