Fudge med smak av lakrits och citron

Av LCHF-arkivet  , ,   

december 30, 2018

Lakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.

  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: Cirka 50 bitar

Ingredienser

7 dl grädde

150 g smör

1 tsk vaniljpulver

1 knivsudd steviapulver (eller 2 msk sötströ eller motsvarande sötning)

80 g mörk choklad (minst 70%)

2 msk lakritspulver

Skalet av en citron

Instruktioner

1Blanda grädde, vaniljpulver och sötning i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att det får sjuda.

2Låt det hela sjuda till cirka hälften. Rör om då och då. Det tar cirka 20 minuter beroende på kastrull och temperatur.

3Ta av kastrullen från spisen och blanda ner choklad, smör och lakrits och citronskal.

4När allt har smält och du har en jämn fin smet, häll upp i en form (cirka 30x20 cm) som du lagt ett bakplåtspapper i.

5Jämna ut så du har ett jämnt lager och ställ kallt ett par timmar.

6Ta ut och skär upp i bitar som passar dig, jag fick ut cirka 50 bitar.

7Förvara i kyl eller frys. I kylen håller de cirka en vecka.

- Testa att byta ut citronen mot apelsin eller lime.
- Byt ut lakritspulvret mot salmiakpulver för en fräck kombo av smaker.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.