Fudge med smak av lakrits och citron

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fudge med smak av lakrits och citron

Mängd50 Portioner
Tillagning30 min

Ingredienser

 7 dl grädde
 150 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 Skalet av en citron

Gör så här:

1

Blanda grädde, vaniljpulver och sötning i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att det får sjuda.

2

Låt det hela sjuda till cirka hälften. Rör om då och då. Det tar cirka 20 minuter beroende på kastrull och temperatur.

3

Ta av kastrullen från spisen och blanda ner choklad, smör och lakrits och citronskal.

4

När allt har smält och du har en jämn fin smet, häll upp i en form (cirka 30x20 cm) som du lagt ett bakplåtspapper i.

5

Jämna ut så du har ett jämnt lager och ställ kallt ett par timmar.

6

Ta ut och skär upp i bitar som passar dig, jag fick ut cirka 50 bitar.

7

Förvara i kyl eller frys. I kylen håller de cirka en vecka.

Beskrivning - Information

Lakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 7 dl grädde
 150 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 Skalet av en citron

Instruktioner

1

Blanda grädde, vaniljpulver och sötning i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att det får sjuda.

2

Låt det hela sjuda till cirka hälften. Rör om då och då. Det tar cirka 20 minuter beroende på kastrull och temperatur.

3

Ta av kastrullen från spisen och blanda ner choklad, smör och lakrits och citronskal.

4

När allt har smält och du har en jämn fin smet, häll upp i en form (cirka 30x20 cm) som du lagt ett bakplåtspapper i.

5

Jämna ut så du har ett jämnt lager och ställ kallt ett par timmar.

6

Ta ut och skär upp i bitar som passar dig, jag fick ut cirka 50 bitar.

7

Förvara i kyl eller frys. I kylen håller de cirka en vecka.

Fudge med smak av lakrits och citron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *