Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En enkel men god variant av köttfärslimpa.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 st Lök
 1 msk Soya
 2 st Vitlöksklyftor

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 st Lök
 1 msk Soya
 2 st Vitlöksklyftor

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *