Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

4
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 msk Soya

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Beskrivning - Information

En enkel men god variant av köttfärslimpa.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 msk Soya

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

5 Comments

  1. Fetaosten och soltorkade tomater borde kommit sist i listan. Som det var uppradat nu så missade jag att ta i vitlöken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *